Meisje (17) wekenlang vastgehouden, verkracht en gefolterd in Marokko: 12 mannen opgepakt

Het meisje heeft vorige week haar verhaal verteld aan de zender Chouf TV.
Screenshot Chouf TV Het meisje heeft vorige week haar verhaal verteld aan de zender Chouf TV.
Twaalf personen zijn gearresteerd voor hun rol in de kidnapping, opsluiting en verkrachting van een zeventienjarig meisje in Marokko. Khadija is bijna twee maanden lang misbruikt en mishandeld. 

Het meisje werd in juni ontvoerd door een groep mannen in het dorp Oulad Ayad, in het centrum van het land. Ze hebben haar bijna twee maanden vastgehouden, verkracht en mishandeld. In een tv-interview vertelde Khadija vorige week hoe de mannen, die tussen 18 en 27 jaar zijn, haar om de beurt hebben misbruikt. Ze hebben ook haar lichaam verminkt met tatoeages en brandwonden van sigaretten. “Ik ga het hun nooit vergeven, ze hebben me kapotgemaakt”, getuigde Khadija. Het meisje heeft verschillende keren geprobeerd om te ontsnappen, maar werd telkens betrapt en geslagen. “Ze hebben me gefolterd. Ik kreeg geen eten of drinken. Ik mocht me zelfs niet wassen.

Klacht

De ontvoerders hebben haar uiteindelijk vrijgelaten, op voorwaarde dat ze haar mond zou houden over wat er was gebeurd. Samen met haar familie heeft Khadija toch een klacht ingediend bij de politie. Twaalf verdachten zijn ondertussen gearresteerd. 

De hoofdverdachte in de zaak is een twintigjarige man. Hij wordt, samen met tien medeplichtigen, beschuldigd van verkrachting, foltering, kidnapping, doodsbedreiging en bendevorming. Een twaalfde persoon wordt aangeklaagd voor het niet helpen van een persoon in nood en omdat hij de zaak niet is gaan aangeven bij de politie. De politie zou ook nog op zoek zijn naar drie andere verdachten. 

#JusticePourKhadija

Het verhaal heeft heel wat ophef veroorzaakt in Marokko en buurlanden. Als reactie op het tv-interview van vorige week, is via sociale media een online petitie opgezet om Khadija te helpen. Met de hashtag #JusticePourKhadija willen mensen aandacht vragen voor het meisje én eisen ze gerechtigheid. Een tatoeëerder uit Tunesië heeft al aangeboden om de tatoeages op haar lichaam te verwijderen.
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Plessers

  En zulk volk word Europa binnen geholpen.Wat een verrijking,zeg

 • Mario Tersago

  Ziekelijke wereld..

 • François Vande Wynckel

  Zulke misdaden moeten toch navenant gestraft worden. Er moet gewoon een voorbeeld gesteld worden aan die toekomstige smeerlappen, zodat ze met reden bang zijn om er nog maar aan te denken zoiets te doen. In dat land zou iedereen moeten opstaan en op straat komen om strengere wetten te eisen die vrouwen beschermen.

 • Roger Pingeon

  volgens de vrome mannen zal ze het waarschijnlijk uitgelokt hebben door "provocerende" kledij te dragen.

 • Gaston FOUBERT

  Zijn jullie dan verwonderd dat meisjes/vrouwen hun onderdanige rol vervullen uit vrees voor dergelijke zaken?