Meisje (13) maakt dodelijke val van bekend wandelpad in Zion National Park

AP
Drama in het bekende Zion National Park in de Amerikaanse staat Utah. Op het populaire smalle pad van en naar de top van Angels Landing maakte een dertienjarig meisje maandagavond een dodelijke val.

Andere hikers vonden de tiener al snel op het lager gelegen West Rim-pad. Het meisje uit het zuiden van Utah overleefde haar vreselijke val niet. Gisterochtend werd Angels Landing, een 454 meter hoge rotsformatie waarvan de top op 1.765 meter boven zeeniveau ligt, tijdelijk afgesloten voor het onderzoek naar het ongeval.

Het uitgekapte pad naar de top, vanwaar het uitzicht over Zion canyon spectaculair is, is 3,9 km lang en niet zonder gevaren. De wandeling wordt zeker afgeraden voor kinderen. In het verleden stierven ook al vaker hikers op het Angels Landing-pad. De laatste twee jaren telkens één.

AP

Het meisje had het rotsachtige pad eerder al eens bewandeld. Er lag maandag geen sneeuw of ijs en het weer was gunstig.

Er zouden geen ooggetuigen geweest zijn van het ongeluk, maar sommige bezoekers van het park hoorden het wel gebeuren. Dat was rond 17 uur. Het slachtoffer was op het moment van het ongeval alleen aan het wandelen. Ze had besloten om sneller terug te keren dan de rest van haar familie. 

AP4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Moreno Pinti

  Enkele jaren gelden heb ik deze wandeling ook gedaan, veel mensen gaan hier onverantwoord mee om. Ik zag mensen die met Havaianas naar boven liepen.

 • Pascal Vannevel

  Heb ik 4 haar geleden gedaan, prachtige wandeling, echt niet voor kinderen of volwassenen met een slechte fysieke conditie. Wie laat daar nu zijn kind van 13 alleen afdalen? RIP kleine meid

 • Jurgen Van Den Bergh

  Elk jaar vallen er mensen in ravijnen in Amerikaanse Nationale Parken. Wie laat er nu ook zijn 13-jarig kind alleen afdalen? Zion is inderdaad prachtig. Ook het dorpje Springdale aan de west entrance van het park is supergezellig.

 • Joan Vanden Bossche

  Heeeeel mooi park, Zion National Park. Mooi georganiseerd ook. En ja, de wandeling naar Angels Landing is enkel voor wie geen hoogtevrees heeft. Spijtig dat dit meisje daar een ongeval had.