Meisje (13) “haat wiskunde” en gaat leraar te lijf met mes

thinkstock
Een leerlinge van amper dertien wordt beschuldigd van poging tot moord na een geval van zware agressie in het klaslokaal. Het meisje dat school loopt in het Centraal-Franse Richelieu (Indre-et-Loire) ging vrijdagvoormiddag haar leraar wiskunde te lijf met een mes. De man raakte lichtgewond aan de borst, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Het meisje is onmiddellijk gearresteerd en is zaterdagmiddag voorgeleid aan de onderzoeksrechter, maakte de procureur van Tours Grégoire Dulin deze voormiddag bekend. De dertienjarige gaf niet meteen een verklaring waarom ze haar leraar aan het einde van het lesuur gewapend te lijf ging. “Ze haat het vak wiskunde, maar viseert niet haar leerkracht hierom”, luidt het. Klasgenoten omschrijven haar als eenzaam en teruggetrokken.

Ze zal de komende dagen psychiatrisch worden onderzocht. De leerlingen van het Collège Puy de la Roche krijgen komende week psychologische hulp om de aanval een plaats te geven. Het is niet duidelijk of de leraar morgen terug aan de slag gaat.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Rodrigus

  Martin meuris, dat bestaat al hoor, dat noemt BSO

 • jimmy Van Derstichelen

  vroeger kreeg de leerlingen van de regel van de hoofd. Nu is omgekeerd.

 • Jean Van den Bosch

  90 % van de wiskunde is gewoon kllinkbare onzin. Je dient enkele de 4 basisberekeningen van van het LO, stukken van 3-hoeksmeting, en het differentiaal en integraal te kennen.En ik heb hogere studies gedaan. Ik geef dat kind geen gelijk maar hoe stond die leraar voor het bord????

 • Martin Meuris

  Wanneer gaan ze nu eens keuze laten in studierichtingen zonder wiskunde. De helft van de leerlingen doet het met tegenzin. Dan kiezen ze na het middelbaar voor iets waar ze zin in hebben en wat blijkt, weeral wiskunde en nog moeilijker. Achteraf moet je het nooit meer gebruiken.

 • Geert Vande Walle

  Wiskunde is toch de mooiste van alle wetenschappen !