Meisje (12) verkracht en levend begraven door taxichauffeur

Een taxichauffeur wordt ervan beschuldigd een 12-jarig meisje te hebben verkracht en levend te hebben begraven, nadat hij dacht dat hij haar gedood had door wurging.

De man, Garsha Wilson, staat nu terecht voor verkrachting, ontvoering, poging tot moord en wreedheid tegenover kinderen.

Slachtoffer graaft zichzelf vrij
Wilson ontvoerde het meisje vorig jaar bij een bushalte in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston. Vervolgens nam hij haar mee naar een huis in een nabijgelegen wijk waar hij haar verkrachtte en wurgde tot ze bewusteloos was. Toen hij vermoedde dat het meisje dood was, dumpte hij haar in een kuil die hij met stenen toedekte. Het meisje kwam bij bewustzijn en slaagde erin zichzelf vrij te graven. Zij diende klacht in bij de politie, die er op 25 maart jongstleden in slaagde om de verdachte op te pakken.

Volgens de Jamaicaanse autoriteiten zijn ontvoeringen van jonge meisjes recent toegenomen. In veel gevallen zouden taxichauffeurs verantwoordelijk zijn: ze zouden misbruik maken van vrouwelijke passagiers die naar rurale, geïsoleerde gebieden reizen. Vrouwen krijgen de waarschuwing om er indien mogelijk niet alleen op uit te trekken. (tw)