Meisje (12) opgepakt na schietpartij in Amerikaanse school: vijf gewonden

Ongeruste ouders moeten van de politie aan de overkant van de straat wachten.
AP Ongeruste ouders moeten van de politie aan de overkant van de straat wachten.
Bij een schietpartij op een middelbare school in Los Angeles zijn vier scholieren en een volwassen vrouw gewond geraakt. De politie heeft een twaalfjarige scholiere opgepakt als verdachte.

De schietpartij was op de Sal Castro Middle School, een school met klassen in de leeftijd tot ongeveer veertien jaar. De agenten hebben een vuurwapen gevonden en in beslag genomen.

De politie doet onderzoek naar het motief van de schutter. Op dit moment is er geen reden om aan te nemen dat de schietpartij een ongeluk was, aldus een verklaring. Daarvoor werden teveel kogels afgevuurd.

Gewonden buiten levensgevaar

Een jongen was door een kogel in zijn hoofd geraakt, maar volgens de artsen in een ziekenhuis in Los Angeles is hij buiten levensgevaar. Een meisje dat in haar pols geraakt werd, ligt ook nog in het ziekenhuis.

De school was na het incident een tijdje in lockdown. Inmiddels zijn volgens de politie alle leerlingen en het personeel van de school weer vrijgelaten. Morgen zullen de lessen als normaal hervat worden.

De politie praat met reddingswerkers en het personeel van de school.
AP De politie praat met reddingswerkers en het personeel van de school.
De school werd afgesloten door de politie.
AP De school werd afgesloten door de politie.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.