Meisje (10) levend vanonder puin ingestort gebouw in Italiaanse stad Afragola

UNKNOWN
Reddingswerkers hebben vandaag een tienjarig meisje levend vanonder het puin gehaald van een ingestort gebouw in de Zuid-Italiaanse stad Afragola. Het meisje werd aangetroffen naast haar oma, die de instorting niet overleefde. Eerder werden ook de lichamen van een koppel geborgen.

Het meisje werd na 10 uur levend vanonder het puin gehaald. Eerder troffen de reddingswerkers een 33-jarige man en zijn 29-jarige vrouw, die elkaar omarmden, dood aan.

Insijpelend water
Het twee verdiepingen tellende pand stortte kort na middernacht in. Oorzaak is wellicht structurele schade als gevolg van insijpelend water dat de fundering destabiliseerde, aldus verantwoordelijken.
Over de aanwezigheid van drie Afrikaanse immigranten, die in het pand verbleven, is twijfel ontstaan. Een aantal buurtbewoners hebben gemeld dat de drie niet in het huis waren op het ogenblik van de instorting.
Uit voorzorg is de evacuatie van honderden mensen bevolen uit nabijgelegen gebouwen in Afragola, dat door een zware regenval getroffen werd. (belga/kve)

UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN