Meet Reggie Love: de man achter Obama

De naam Reggie Love zegt u misschien niet veel, maar hij is al twee jaar de vaste begeleider van Barack Obama tijdens de vaak vermoeiende verkiezingscampagne. "Hij is jong en ziet er goed uit. Hij is cooler dan de kandidaat", grapt Obama. Maar de laatste nachten voor de verkiezing zal Love net als Obama waarschijnlijk niet veel slapen. Ook hij telt af naar het einde van de campagne die ze als vrienden samen hebben beleefd.

Jay-Z
Reggie is meer dan gewoon de helper van Obama. Voor zijn verjaardag kocht hij zijn baas een iPod die hij gevuld had met de muziek van rapper Jay-Z. In feite staat Reggie in voor alle persoonlijke noden van Obama. Hij draagt zijn pennen, zijn favoriete snacks en drankjes, een enorme voorraad kauwgom en talrijke flesjes water. Hij controleert ook het podium waarop Obama het volk toespreekt en zorgt ervoor dat de autocue op de juiste hoogte staat (hij is net iets groter dan Obama).

Body man
In het Engels heet het beroep van Reggie 'body man'. Dat mag zeker niet verward worden met 'bodyguard', want Reggie heeft niets te maken met de veiligheid van Obama. Een echte beschrijving van zijn job bestaat niet. Hij moet er gewoon voor zorgen dat Obama alles krijgt wat hij nodig heeft. Het klinkt misschien alsof Reggie gewoon de butler van Obama is, maar hun band gaat veel verder dan dat. Reggie is ook een beetje de broer van Obama die alles even fel mee beleeft. De dag van Obama begint en eindigt in de aanwezigheid van Reggie. Overdag is hij de persoonlijke fotograaf van Obama en zorgt hij ervoor dat de presidentskandidaat niet van zijn schema afwijkt.

Sportief
Reggie is een opvallende verschijning in de entourage van Obama. Hij is nog maar 26 jaar en is tevens een stevige atleet. Op de universiteit speelde hij football en basketbal. Hij studeerde af in de richting politieke wetenschappen en mocht nadien bij professionele sportteams gaan testen. Maar die kans liet Reggie liggen en een jaar later zou hij een belangrijke speler worden in Team Obama. In zijn thuisstad Charlotte, in North Carolina, is hij een lokale legende. Obama riep hem er eerder dit jaar eens op het podium en dirigeerde het publiek terwijl ze zijn naam scandeerden.

Ongetwijfeld heeft Reggie na de campagne nog veel ambities. Misschien zullen we zijn naam ooit nog wel eens horen in toekomstige verkiezingen. (gb)