Meeste gevallen van mazelen in de VS in 27 jaar, nu al bijna drie keer zo veel als in heel 2018

Illustratiebeeld.
Getty Images Illustratiebeeld.
Het aantal gevallen van mazelen in de VS is op het hoogste niveau sinds 1992. Er zijn sinds het begin van 2019 al 971 nieuwe patiënten met deze besmettelijke ziekte geregistreerd, zo heeft het gezondheidsagentschap Centers for Disease Control and Prevention (CDC) in Atlanta bekendgemaakt.

"Als er in de zomer en herfst nog nieuwe gevallen bijkomen, kunnen de VS hun status als 'mazelenvrij land' verliezen", stelt het agentschap vast op haar website. In 2000 werd deze ziekte in de VS als overwonnen beschouwd, maar ze stak daarna weer de kop op. Vorig jaar waren er volgens de CDC 372 nieuwe gevallen van mazelen en intussen komt de ziekte opnieuw voor in 26 van de 50 Amerikaanse deelstaten. 

Gezien het toenemende aantal ziekten in de VS heeft de lokale gezondheidsautoriteit de bevolking opgeroepen om zich opnieuw te laten vaccineren. "Ik wil de ouders op het hart drukken dat de vaccins tegen het krijgen van deze ziekte volkomen veilig zijn en zeker niet een bron van autisme kunnen zijn", aldus Robert Redfield, de directeur van de CDC.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Bonacasa

  Opnieuw gerapporteerd, de pertinente leugens van de heer stahl. Hoe kan je als krant serieus over wetenschap berichten als je dergelijke onzin toelaat???

 • Alex Freyne

  @ John Stahl de bedrijven die de vaccins maken, hebben daaraan geen winst, bovendien zouden ze meer medicatie kunnen verkopen als niemand gevaccineerd werd. dus stop maar met belachelijke blogs te lezen en ga maar een ECHT wetenschappelijk document lezen.

 • Gerda Rousseau

  John Stahl: Je raaskalt man! Van al wat jij hier zegt klopt niet één woord! Nergens, maar dan ook nérgens is hier iets over terug te vinden! Als er schuldigen zijn aan de uitbraak van een mazelenepidemie zijn het wel de antivaxxers! Amerika loopt er helaas vol van en zo te zien hoor jij daar ook bij... Ik ben voorstander van verplichte vaccinatie voor iedereen!

 • wim Goossens

  @ John Stahl : en waar heb jij deze gegevens gevonden, want na lang zoeken heb ik niets in de zin dat jij beweerd gevonden ...

 • John Stahl

  Toen ze in 2017 in Oekraïne een grootse inentingscampagne tegen mazelen hebben uitgevoerd, was er kort daarna een explosie van mazelen-gevallen. Eigenlijk kan je dus stellen dat de vaccins verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van de ziekte en weinig tot geen immuniteit geven. Het is gewoon een "ziekelijke" manier om de inkomsten van de farma-industrie te verhogen.