Meeste bootmigranten komen nu aan in Spanje

AP
Voor het eerst is Spanje, en niet langer Italië of Griekenland, het land waar de meeste migranten illegaal over zee aankomen. In juni bereikten bijna 6.400 mensen Spanje, een stijging van ruim 160 procent vergeleken met een jaar eerder.

In de eerste zes maanden ging het om 14.700 mensen, meldt het Europese grensagentschap Frontex, vooral uit Marokko, Guinee en Mali. Over de verschillende routes arriveerden dit jaar tot nu toe ruim 60.000 migranten in Europa, een halvering in vergelijking met 2017.

In Italië kwamen er in juni 3.000 aan, bijna 90 procent minder dan een jaar geleden. De versterkte Libische kustwacht en de onwil van de Italiaanse autoriteiten reddingsschepen te ontvangen, spelen daarbij mee.

Via de zeeroute naar Griekenland kwamen 3.600 mensen aan land, een derde minder dan in mei. Het aantal migranten dat over land via Turkije Europa bereikt, blijft wel stijgen.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frank Van den Bulck

  Hopeloos, het is al kwart na twaalf, en de klok tikt verder !

 • Khalid Azarouali

  De spanjaarden zijn de vreemdelingen in benidorm ook zat hoor...

 • michael roelandt

  Europa gooit zijn eigen ramen in en dan verschieten wanneer de unie binnen een paar jaar uiteenvalt... Dan gaan de politici zich waarschijnlijk afvragen hoe dat toch komt?

 • Robert Van Garderen

  Dom. Heel erg dom. Deze figuren hebben niets te maken met oorlogvluchteling maar des te meer met economischvluchteling. Dat ze helpen hun eigen land op te bouwen.

 • jan latour

  ze weten dat ze hier niet welkom zijn maar ze blijven komen de goudzoekers