Meerderheid van Fransen gekant tegen opvang "Aquarius-vluchtelingen" in haven

REUTERS
Een meerderheid van de Franse bevolking vindt dat hun regering er goed aan gedaan heeft geen opvang aan te bieden aan de opvarenden van het reddingsschip Aquarius. Dat blijkt uit een opiniepeiling die vandaag is gepubliceerd.

Terwijl sommigen de keuze om het schip met migranten niet toe te laten zagen als een gebrek aan empathie en solidariteit, is er nochtans zowat overal in Europa een neiging bij de bevolking en bij de regeringen om strenger op te treden tegen de massale toevloed van migranten.

Een opiniepeiling van OpinionWay voor Public Sénat, Les Échos en Radio Classique, wijst uit dat 56 procent van de Fransen vindt dat Parijs er goed heeft aan gedaan om de Aquarius niet toe te laten, tegen 42 procent die er anders over denkt, en 2 procent die geen mening hierover wenst te geven.

In Duitsland wees een opiniepeiling vrijdag nog uit dat bijna 90 procent gewonnen is voor meer uitwijzingen van illegale migranten. Frankrijk heeft wel gezegd dat het een aantal migranten van de Aquarius wil opvangen, nadat ze in Valencia, Spanje waren aangekomen. Frankrijk zou dan "geval per geval" behandelen, maar een woordvoerder kon niet zeggen hoeveel er precies zouden opgevangen worden.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Van de Velde

  Oei, worden alle landen een tikkeltje rechtser? :-) Ging tijd worden!

 • Juliaan Van Reeth

  Gelijk hebben ze, de Fransen. Het wordt tijd dat alle Europeanen wakker worden zoniet zijn we gedoemd om onze cultuur, normen en waarden langzaam maar zeker te zien verdwijnen. Het is 5 voor 12 ...

 • Robert Tijsmans

  Alsof politici zich iets aantrekken van de mening van de burger.

 • Jef Denijs

  Dat kan ik best begrijpen. Als je door Parijs loopt waan je je in een ander werelddeel. Migratie wordt het hoofdthema bij volgende verkiezingen, ook in Frankrijk.

 • Iwan Cornet

  Daar moet je toch niet van verschieten? Het feit dat er al zoveel zijn is toch duidelijkheid genoeg dat er al veel gedaan word? Nu is het echt een verplicht gevoel. En dat is nu ook ni nodig vind ik. Teveel is teveel.