Meerderheid Huis van Afgevaardigden stemt tegen afzetten Trump

De Amerikaanse president Trump in het Oval Office.
EPA De Amerikaanse president Trump in het Oval Office.
Een resolutie van Democraat Al Green in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om een zogeheten impeachment (een afzettingsprocedure) te starten tegen president Donald Trump heeft het niet gehaald. Met 332 tegen 95 stemmen werd de resolutie verworpen.

Green, die eerder al twee pogingen ondernam om een afzettingsprocedure op te starten, greep de veelbesproken recente tweets van Trump aan om opnieuw een poging te wagen. Trump keerde zich op Twitter tegen vier vrouwelijke Democratische congresleden "Ga terug naar je eigen land en herstel het volledig gebroken en door misdaad geïnfecteerde thuisland", was de strekking van zijn verhaal.

De door velen als racistisch bestempelde tweets deden veel stof opwaaien in de VS. "Ik denk dat dit een typisch geval is van genoeg-is-genoeg", zei Green. Zijn resolutie bevatte onder meer de opmerking dat Trump "ongeschikt is om de Amerikaanse waarden van fatsoen en moraliteit te vertegenwoordigen."

lees verder onder de foto:

Al Green diende voor de derde keer een resolutie in om de Amerikaanse president Trump te laten afzetten. De motie werd verworpen.
EPA Al Green diende voor de derde keer een resolutie in om de Amerikaanse president Trump te laten afzetten. De motie werd verworpen.

Verdeeldheid bij Democraten

Bij de Democraten heerst veel verdeeldheid over de vraag of de afzettingsprocedure opgestart moet worden. Het is vooral de linkerzijde van de partij die daarvoor pleit. De Democratische voorzitter van het Huis, Nancy Pelosi, en andere prominenten verzetten zich tegen die procedure, die zeer onpopulair is bij de bevolking. De motie zou ook niet door Senaat geraken, aangezien die door de Republikeinen wordt gecontroleerd. Bovendien zou een mislukte afzettingsprocedure Trump juist in de kaart kunnen spelen bij de verkiezingen van 2020.

Het is de eerste keer dat het Huis is samengekomen om zich te buigen over een eventuele afzetting van de Republikeinse miljardair sinds zijn verkiezing in 2016.

Speaker of the House Nancy Pelosi is tegen impeachment.
EPA Speaker of the House Nancy Pelosi is tegen impeachment.16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didier vandevyver

  hoe langer deze idioot in het witte huis zit hoe meer de verenigde staten achteruit bollen ... dus laat hem maar verder doen zijn Amerika te vernietigen.

 • MICHELINE GEVERS

  Iedereen hier in Vlaanderen schijn te geloven wat ze graag geloven. Wie kent de echte waarheid?

 • luc baken

  dank zij de "democraten" is trump reeds herkozen tot president !

 • FRANK WILLEMS

  Deze president kan veel goed maken wat ze jaren zelf kapot hebben gemaakt met hun laks beleid , of de bevolking er beter van wordt is iets anders en of hij een goede of slechte president is laat ik in het midden

 • Jannik Span

  Hoe meer ze proberen, hoe dichter ze bij 4 more years zullen komen. Hahaha