Meerdere mensen ziek in vliegtuig op luchthaven Chicago

CBS Chicago on Twitter
Op de internationale luchthaven O'Hare in Chicago zijn vandaag hulpdiensten uitgerukt na berichten dat meerdere mensen ziek zijn aan boord van een vliegtuig, zo heeft Fox News gemeld. Het toestel van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines was onderweg naar de stad Denver en zou problemen gehad hebben met de luchtdruk, dat meldt een woordvoerster.

Aanvankelijk was sprake van een "medische noodsituatie", maar een woordvoerster van United Airlines heeft volgens NBC Chicago intussen verklaard dat het vliegtuig problemen had met de luchtdruk in volle vlucht. Daardoor werden verschillende passagiers onwel.

Het toestel keerde daarom na een uur terug naar de luchthaven in Chicago. Er waren zo'n 174 mensen aan boord en zeven personeelsleden. Het is niet meteen duidelijk hoeveel mensen ziek werden. Volgens de plaatselijke brandweer werd ehcter niemand naar het ziekenhuis gebracht.

Het toestel van de Amerikaanse maatschappij United Airlines, met bestemming, blijft aan de gate staan. Er wordt nog gezocht naar de oorzaak van het defect.

7NEWS Denver Channel on Twitter