Meerdere gewonden bij schietpartij in Nederlandse gemeente Veldhoven

ANP XTRA
In Veldhoven, een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant op zo'n twintig kilometer van de Belgische grens, zijn vanavond bij een schietpartij meerdere mensen gewond geraakt. Een aantal van hen werd overgebracht naar het ziekenhuis. Ook botsten er twee auto's op elkaar.

Zeker twee auto’s achtervolgden elkaar op de Houtwal. Daarbij werden schoten gelost. Op de Traverse kwamen de voertuigen met een botsing tot stilstand. In een van de auto’s bleef een man gewond achter. Op de nabijgelegen Heerbaan trof de politie nog een auto aan met daarin een gewonde. Na de achtervolging meldden zich op het politiebureau in Veldhoven drie mannen. Een van hen had een schotwond opgelopen.

Volgens de Nederlandse politie is het nog onduidelijk wat de aanleiding is geweest. Een woordvoerder laat weten dat de betrokkenen waarschijnlijk bewust de confrontatie met elkaar hebben opgezocht. Er wordt op verschillende plekken in de omgeving onderzoek gedaan. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.