Meer overlevenden dan verwacht bij vliegtuigcrash in Soedan

UNKNOWN

Bij de mislukte landing van een passagierstoestel in de Soedanese hoofdstad Khartoem zijn minstens 30 mensen om het leven gekomen. Het toestel ging in vlammen op. Over het lot van zes passagiers is er nog onduidelijkheid. Als bij wonder overleefden 178 mensen de crash. Ruim twintig onder hen worden in een ziekenhuis behandeld. Dat heeft de Soedanese Dienst voor Burgerluchtvaart bekend gemaakt.

Oorzaak onduidelijk
Over de oorzaak van het ongeval bestaat nog geen zekerheid. De staatstelevisie meldde dat de Airbus A310 door het slechte weer van de landingsbaan was geraakt, de navigatielichten ramde en vervolgens in brand was geschoten.

Het toestel dat van Amman via Damascus naar Khartoem vloog, was slechts na een tweede poging in de Soedanese hoofdstad geland, nadat het eerder naar Port Soedan was omgeleid. Overlevenden vertelden aan de krant Sudan Tribune dat de banden van het neuswiel onmiddellijk na de landing waren geklapt.

Een deel van de passagiers kon zich via de noodglijbanen in veiligheid brengen. Aan boord bevonden zich een aantal Soedanezen, die in Jordanië een medische ingreep hadden ondergaan.

Tweede zwaar ongeval
Het was de tweede keer in vijf jaar dat een toestel van Sudan Airways verongelukte. In juli 2003 kwamen 115 mensen om, toen een Boeing 737 kort na het opstijgen in Port Soedan crashte. (belga/svm/sps/vsv/mvp)

UNKNOWN