Meer gevallen van corona in Rusland dan in China

Een man wandelt over een verlaten Rode Plein in Moskou.
AFP Een man wandelt over een verlaten Rode Plein in Moskou.
In Rusland zijn tot dusver al 87.000 besmettingen geregistreerd, of meer dan in China. In China zijn volgens de gegevens van de Amerikaanse universiteit Johns Hopkins al 84.000 besmettingen geteld. 

De voorbije maand kende Rusland een explosieve stijging. Maandag werden nog eens 6.198 nieuwe meldingen gedaan. Zondag meldde het Russische leger daar al 900 gevallen, van wie vier er erg aan toe zijn. Experts vermoeden dat zowel in Rusland als in China het werkelijke aantal hoger ligt. 

Beterschap in juni

Rusland verwacht ook dat de curve van het aantal coronagevallen over drie weken begint af te vlakken. Dat heeft de woordvoerder van president Poetin gezegd in een interview dat maandag gepubliceerd is. “Tegen midden mei zouden we op een plateau moeten zitten”, aldus woordvoerder Dmitri Peskov aan de krant Argumenty i Fakty. “In juni zou er beterschap moeten komen.”

Relatief weinig overlijdens

De Russische uitbraak is nu een van de tien grootste wereldwijd, maar het aantal doden is relatief laag. Maandag lag de dodentol op 800, volgens de officiële statistieken. In de meeste Russische regio's gelden quarantainemaatregelen. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • willems michel

    Welke cijfers mogen we nu geloven ? Ik denk dat de enige juiste de Belgische zijn.