Meer dan zestig doden bij IS-aanvallen in Syrië: “Bloedigste aanslagen van afgelopen tijd”

De aanvallen werden in de woestijn uitgevoerd, in het oosten van de provincie Homs
REUTERS De aanvallen werden in de woestijn uitgevoerd, in het oosten van de provincie Homs
Ondanks berichten dat Islamitische Staat definitief zou zijn verslagen, zouden IS-strijders de afgelopen twee dagen ruim 60 soldaten van het Syrische leger en geallieerde troepen hebben gedood. Het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten spreekt van de “bloedigste aanslagen van de afgelopen tijd”. Ook een aantal jihadisten kwamen om het leven.

De ngo spreekt over de meest moorddadige aanvallen van IS tegen regeringstroepen sinds de aankondiging van het einde van het IS-kalifaat door een Arabisch-Syrisch Koerdische troepenmacht op 23 maart.

De aanvallen werden in de woestijn uitgevoerd, in het oosten van de provincie Homs, onder meer door hinderlagen.  Veel doden vielen bij aanvallen ten noorden van de historische woestijnstad Palmyra. Daar kwamen volgens het Observatorium vijftien soldaten om. Onder de 35 doden bevinden zich vier hoge Syrische officieren. Bij de gevechten zijn verder zes jihadisten gedood, aldus het observatorium.

Via zijn eigen persagentschap Amaq meldde IS dat in de al-Sukhna regio tussen Palmyra en Deir al-Zor nog eens twintig Syrische en geallieerde soldaten zijn gedood. Syrische media hebben niets gemeld over de IS-aanvallen.

De burgeroorlog in Syrië, die in 2011 begon, heeft tot nu toe naar schatting 370.000 mensenlevens geëist.

Bekijk ook:

Hans Bonte wil 21 Vilvoordse kinderen uit Syrië halen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.



3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Geert Talloen

    We zijn er blijkbaar nog niet van af...

  • Werner Cerisier

    Oei, en de politici ons maar wijsmaken dat IS verslagen is.

  • adam naaktgeboren

    Ik dacht dat IS niet meer bestond?