Meer dan vijftig Oekraïnse schoolkinderen in ziekenhuis na mogelijke vergiftiging

De kinderen werden onwel tijdens een groet aan de vlag, ter herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog 73 jaar geleden.
AFP De kinderen werden onwel tijdens een groet aan de vlag, ter herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog 73 jaar geleden.
Bij een groet aan de vlag in een school in Oekraïne zijn 53 kinderen onwel geworden. Samen met twee leerkrachten van de school in Tsjerkassy zijn ze met vermoedens van vergiftiging naar een ziekenhuis gebracht. Dit heeft de Civiele Bescherming bekendgemaakt.

Alle betrokkenen werden 's morgens onwel tijdens een groet aan de vlag, ter herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog 73 jaar geleden.
Elf kinderen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Tests in de omgeving op chloor, ammoniak en andere scheikundige stoffen of radioactiviteit hadden alle een negatief resultaat. Volgens berichten in media zijn ook ziekenwagens naar een school in Novomoskovsk in de regio Dnipropetrovsk geroepen. Ook daar klaagden schoolkinderen bij het ochtendlijke evenement over misselijkheid.

AFP
AFP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • DIRK VAN BRUSSEL

    Het zou me niet verwonderen als Rusland daar achter zat.

  • johan debue

    Ze gaan weer snel de schuld op Rusland Steken.