Meer dan vijftig mensen verdronken voor de kust van Mauritanië

Archiefbeeld.
AP Archiefbeeld.
Voor de kust van Mauritanië is een schip met migranten aan boord gezonken. Daarbij zijn minstens 57 mensen om het leven gekomen. Dat meldt de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) deze nacht.

Laura Lungarotti, hoofd van de IOM-missie in het West-Afrikaanse land, verklaarde dat de organisatie met de autoriteiten van Mauritanië en met het Vluchtelingenagentschap van de Verenigde Naties (UNHCR) samenwerkt "om de 83 migranten uit Gambia die de schipbreuk overleefden eerste hulp en medische bijstand te verlenen".

Via Twitter zei ze dat 57 overlijdens werden bevestigd en dat de reddingsoperatie wordt voortgezet. Nog volgens de IOM zou het schip volgens de overlevenden op 27 november Gambia hebben verlaten met minstens 150 mensen aan boord.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Raphael Coryn

  Moeten we echt de ganse 3 de wereld opvangen? Mensen moeten terpleke geholpen worden. Indien dit blijft duren wordt het hier ook onhoudbaar

 • stefan crama

  Economische migranten mits Gambia noch in oorlog of dictatuur is. Op menselijk vlak wel een tragedie. Een gevolg van de slappe manier waarop de EU haar niet toegelaten migranten zelden terugstuurt.

 • Joeri Damman

  Waarom vangt Marokko ze niet op?

 • Valentijn Jacobs

  Die mensen rekenen op NGO'S om hen op zee te redden, en dan zijn ze daar niet, dus de grote schuldige zijn die reddingsschepen, maar zijn ongenaakbaar en niemand kan er iets aan doen, al die hulporganisaties hebben al duizenden verdronken mensen op hun geweten, ze werken samen met het rode kruis die 300 euro per dag krijgen per vluchteling we zullen nog wat meer stickers kopen en nog wat langer werken.

 • Jens van den Broeck

  Verschrikkelijk dat links mensen blijft aanmoedigen om dit te doen. Hoeveel lijken hebben die illegale linkse NGO's en mensensmokkelaars al niet op hun weten? Komaf mee maken.