Meer dan miljard schulden: Jet Airways annuleert internationale vluchten tot en met maandag

Photo News
Jet Airways schrapt alle internationale vluchten tot en met maandag. De luchtvaartmaatschappij zou nog maar 14 vliegtuigen in gebruik hebben. Hoeveel reizigers worden getroffen, kon een woordvoerster van de Indiase luchtvaartmaatschappij niet zeggen.  

De woordvoerster van Jet in Nederland benadrukt dat er vanaf Schiphol nog wel één vlucht naar India op de planning staat. Op de site van Schiphol staat vooralsnog dat deze vlucht is vertraagd. Up in the Sky, dat contact had met het hoofdkantoor in India, meldt dat ook deze vlucht is geschrapt.

Financiële problemen
De Indiase maatschappij verkeert al langer in financiële problemen. Eerder deze week ging een vliegtuig van Jet Airways op Schiphol aan de ketting. Om aan geld te komen werd de vloot eerder al ingekrompen, onder meer door huurcontracten van vliegtuigen te beëindigen. Verschillende leasemaatschappijen zouden nog geld van de maatschappij moeten krijgen. De schulden zouden inmiddels oplopen tot meer dan een miljard dollar. 

Jet Airways maakte op 25 maart bekend dat oprichter Naresh Goyal was afgetreden als topman en de luchtvaartmaatschappij had verlaten als onderdeel van een reddingsoperatie.  

KLM

Het Indiase bedrijf is een partner van het Nederlandse KLM en daardoor zou het kunnen dat ook vluchten van reizigers die via KLM hebben geboekt, worden verstoord. Als er gedupeerde KLM-reizigers zijn, dan zal de Nederlandse maatschappij er alles aan doen om ze via andere vluchten op de plaats van bestemming te krijgen.

Van Brussel naar Amsterdam

Jet Airways verruilde Brussel in 2016 voor Amsterdam als Europees bruggenhoofd. De komst van Jet Airways naar Schiphol legde de KLM geen windeieren, schreef luchtvaartnieuws.nl eind 2017. De Indiase partner zorgde toen dagelijks voor vijfhonderd passagiers extra voor het KLM-netwerk. Dat aantal groeide daarna tot 650 door dagelijkse vluchten op Bangalore.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • goethals michel goethals

    is normaal dat ze bankroet gaan.....de tickets zijn veel te duur....

  • Carl Delahaye

    Deze zijn van augustus 2007 tot maart 2016 aanwezig geweest op zaventem , ik ben in 2007 aangesteld als eerst aanwezend profiler voor hen en heel graag met hen meegewerkt ook met succes . In juli 2015 wist ik toen al het bekeken was in Brussel voor Jet airways , zeker niet door hun schuld , wijselijk heb ik toen de luchthaven verlaten .

Video