Meer dan honderd gewonden en 37 doden bij conflict in Sudanese havenstad

Sudanese demonstranten tijdens een demonstratie in Khartoum in juni van dit jaar. Archieffoto.
REUTERS Sudanese demonstranten tijdens een demonstratie in Khartoum in juni van dit jaar. Archieffoto.
Bij een ruzie tussen rivaliserende groepen in de Sudanese havenstad Port Sudan zijn minstens 37 mensen om het leven gekomen en tientallen gewonden gevallen. Dat meldt de Central Committee of Sudan Doctors (CCSD).

De CCSD - een onafhankelijke groep dokters - telde gisteren in een ziekenhuis in de stad alleen al 34 doden en 126 gewonden. De meeste dodelijke slachtoffers hadden schot-, snij- en brandwonden.

Het conflict in de regio brak afgelopen week om nog onbekende redenen uit. Zondag moest de gouverneur van de regio opstappen aangezien hij het conflict niet onder controle kreeg. De regering stuurde militaire versterking naar de havenstad, waar de soldaten nu patrouilleren.

In het land in het noordoosten van Afrika heerst al langer politieke instabiliteit. Vanaf december vonden er ongeziene volksprotesten plaats. Die leidden in april tot de val van president Omar al-Bashir. Eerder deze maand ondertekenden de regerende militaire raad en de protestbeweging een transitie-akkoord waardoor beiden de macht zullen delen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.