Meer dan honderd gevangenen ontsnapt bij explosieve uitbraak in Brazilië

Twitter
Meer dan honderd gevangenen zijn ontsnapt uit een gevangenis in de Braziliaanse deelstaat Paraíba. Criminelen bliezen de ingang van de instelling op. Daarna vielen ze bewakers aan met vuurwapens. Een agent van de militaire politie raakte ernstig gewond.

De aanvallers probeerden kennelijk om concreet vier gedetineerden te bevrijden. Die zaten achter de tralies vanwege een serie overvallen op geldtransporten en geldautomaten, zeggen bronnen binnen de politie tegen nieuwssite G1. In de chaos konden echter ook veel andere gevangenen de benen nemen. Tot dusver zijn zeker 33 voortvluchtigen terug opgepakt.

In de gevangenis van João Pessoa zaten op het moment van de uitbraak 680 criminelen vast. De instelling is gebouwd voor maximaal 660 gevangenen.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hedwig Jacobs

    Ze zijn allemaal gevlucht naar Europa hebben geen paspoort dus kunnen we niet weten dat het criminelen zijn, hoeveel nog te gaan?

  • johan vankeirs

    Zo zie je maar dat geen enkel land nog meester is van zijn gevangenen.

  • Roy Cooks

    Zoiets staat ons hier ook nog te wachten.