Meer dan half miljoen Amerikanen wil mysterieuze legerbasis Area 51 bestormen om marsmannetjes zien

Getty Images/iStockphoto
Meer dan 600.000 mensen hebben zich aangemeld voor een Facebook-event dat oproept om gezamenlijk Area 51 te bestormen, de uiterst geheime militaire basis in de woestijn van Nevada in Amerika. Ze willen daar de marsmannetjes en ufo's zien die zich daar volgens allerlei complottheorieën zouden bevinden.

Het evenement met de titel 'Bestorm Area 51, ze kunnen ons niet allemaal tegenhouden' zou op 20 september moeten plaatsvinden. Het is niet duidelijk of de oproep als grap is bedoeld.

De basis bestaat al tientallen jaren, maar pas in 2013 werd erkend dat het om een militair terrein ging nadat een beroep was gedaan op de Amerikaanse wet openbaarheid van bestuur.

Het gigantische militaire terrein is al jarenlang voer voor allerhande complottheorieën en verhalen over geheime experimenten. De grenzen van het gebied worden permanent bewaakt en borden waarschuwen dat "dodelijk geweld" mag worden gebruikt tegen mensen die zich ongeoorloofd toegang verschaffen. Passagiers van tourbussen die naar de rand van het gebied komen, krijgen geregeld een rode laserstip op hun voorhoofd vanuit de woestijn.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danny Van den Branden

  Marsmannekes made in USA. Daar moet je niet aan twijfelen en ik denk dat je best NIET wil weten wat daar allemaal wordt beproefd.

 • Thibault Derese

  En overal zijn stiekeme camera's ook en bewegings/warmte sensoren.

 • Hans Mannaerts

  romy verhove, op dat terrein worden enorm veel nieuwe technologieën getest. Is het dan vreemd dat niemand het mag betreden? En wil je wel rondlopen op een plaats waar wapensystemen worden getest en je dus elke seconde kan getroffen worden door zo een wapen? Heel veel militairen in de VS wonen op hun basis. Maakt het leven een stuk aangenamer en eenvoudiger. Dat is niet enkel zo in de geheime basissen.

 • Jef Lois

  Als dit zou plaats vinden dan zouden ze van mij op die betogers mogen schieten. Er zijn dingen die behoren tot de veiligheid van een land en waar niemand die onbevoegd is toegang toe heeft.

 • raymond van der craen

  Ze zullen niet ver geraken. Het is toch duidelijk dat dit een testterrein is voor allerlei militair tuig net zoals Los Alamos destijds. Jammer voor diegene die in marsmannetjes of aliens geloofden.