Meer dan duizend gevallen van cholera en één dode in Mozambique na doortocht van cycloon Idai

Cholera-patiënten worden behandeld in Beira in Mozambique.
AFP Cholera-patiënten worden behandeld in Beira in Mozambique.
De cholera-epidemie in het centrum van Mozambique, als gevolg van de overstromingen die veroorzaakt zijn door tropische cycloon Idai, heeft een eerste dode geëist en al zeker duizend inwoners besmet. Dat melden de lokale gezondheidsdiensten vandaag.

Het slachtoffer viel in havenstad Beira, dat verwoest werd bij de doortocht van Idai, zegt nationaal directeur gezondheid Ussein Isse. Het aantal gevallen van cholera blijft toenemen en bedroeg gisterenmiddag 1.052, zegt Isse. Volgens hem verblijven nog 96 patiënten in het ziekenhuis.

lees verder onder de foto:

De schade na de doortocht van cycloon Idai in Mozambique.
AFP De schade na de doortocht van cycloon Idai in Mozambique.

Grote schade

De cycloon richtte op 14 maart grote schade aan in Beira, de op een na grootste stad van Mozambique, die een half miljoen inwoners telt. Hevige regen en wind zorgden voor enorme vernielingen en zware overstromingen. In de jongste balans is sprake van ruim 700 doden, niet alleen in Mozambique maar ook in Zimbabwe en Malawi.

Ondanks de hulp die vanuit de hele wereld toestroomt, verblijven nog honderdduizenden slachtoffers in zeer precaire omstandigheden. In de overstroomde gebieden zorgt vervuild water voor de verspreiding van ziektes als cholera.

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.