Meer dan dertig doden door terreuraanslagen in Tsjaad

Tsjadische soldaten vechten samen met Nigeriaanse soldaten tegen de terreurgroep Boko Haram. Of het ook hier om een aanslag van Boko Haram gaat is nog niet duidelijk.
AFP Tsjadische soldaten vechten samen met Nigeriaanse soldaten tegen de terreurgroep Boko Haram. Of het ook hier om een aanslag van Boko Haram gaat is nog niet duidelijk.
Door twee terreuraanslagen in N'Djamena, de hoofdstad van Tsjaad, zijn vandaag volgens eerste berichten meer dan dertig mensen om het leven gekomen. Het hoofdbureau van politie en een politieschool waren doelwit van zelfmoordterroristen.

Op de school kwamen volgens nieuwssite Tchadinfos meer dan twintig mensen om. Bij het hoofdbureau vielen meer dan een dozijn doden. Onder de slachtoffers zijn politieagenten en burgers die een paspoort of identiteitskaart kwamen halen bij het bureau. De lichamen van de twee terroristen zijn ook gevonden.

De veiligheidsdiensten hebben inmiddels verschillende posities ingenomen in de stad en de regering houdt een crisisberaad. Het Tsjadische leger voert mee strijd tegen de islamisten van Boko Haram in Nigeria en de terreurbeweging dreigde er al meerdere keren mee doelwitten in Tsjaad aan te vallen.