Meer dan 900 personen aan universiteiten LA in quarantaine wegens risico op mazelen

Studenten op het Harriet and Charles Luckman Fine Arts Complex van de California State University in Los Angeles.
AP Studenten op het Harriet and Charles Luckman Fine Arts Complex van de California State University in Los Angeles.
In Los Angeles werden nu al meer dan 900 studenten en medewerkers van twee universiteiten tijdelijk in quarantaine geplaatst omdat ze mogelijk besmet raakten met de mazelen. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten laten weten. Aan de betrokken personen is gevraagd om thuis te blijven. Het gaat om een van de omvangrijkste quarantainebevelen uit de geschiedenis van Californië.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De maatregelen kwamen er nadat bleek dat twee van de vijf mensen die gediagnosticeerd werden met de mazelen studenten waren aan de California State University (Cal State L.A) en de University of California in Los Angeles (UCLA). Alles samen kregen meer dan 900 personen die niet onmiddellijk een bewijs van vaccinatie konden voorleggen, orders om thuis te blijven. Intussen zouden nog zo’n 700 van hen in afzondering vertoeven.

Indien blijkt dat nog andere mensen op de campussen besmet zijn geraakt met de mazelen, wordt de quarantaine mogelijk uitgebreid, indien nodig tot het einde van dit schooljaar.

Epidemie

Mazelen is een van de besmettelijkste ziektes ter wereld en kan ernstige of zelfs dodelijke complicaties veroorzaken (encefalitis, longontsteking, verlies van gezichtsvermogen). De ziekte verspreidt zich via hoesten en niezen, maar het virus kan nog twee uur lang in de lucht overleven nadat de zieke de ruimte heeft verlaten. Indien een patiënt bijvoorbeeld een tafel of deurknop aanraakte, kan hij op die manier alsnog de ziekte doorgeven.

De Verenigde Staten kampen op dit moment met de ergste mazelenepidemie sinds 2000. Het Amerikaanse CDC (Centers for Disease Control and Prevention) liet recent weten dat dit jaar al 695 gevallen van de mazelen werden geregistreerd. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jacques Mertens

    De ziekte had overwonnen kunnen zijn, waardoor niemand ingeënt hoefde te worden. Maar door een groep hippies die tegen vaccinatie zijn komen de mazelen terug, waardoor men de vaccinaties niet kan stopzetten.