Meer dan 800 demonstranten opgepakt tijdens betoging voor eerlijke verkiezingen in Moskou

AFP
In de Russische hoofdstad Moskou heeft de politie vandaag meer dan 800 manifestanten opgepakt die deelnamen aan een betoging waarvoor geen toelating gegeven was. De manifestanten eisten vrije en eerlijke verkiezingen in Rusland.

De inwoners van Moskou trekken op 8 september naar de stembus om een nieuwe 45-koppige stadsraad te verkiezen. Onafhankelijke kandidaten hebben de handtekeningen van 3 procent van het electoraat in elk van de 45 districten van Moskou nodig om te mogen deelnemen. Maar volgens een aantal oppositiekandidaten is de telling van die stemmen niet eerlijk verlopen.

De Russische oppositie had opgeroepen om op straat te komen nadat de kiescommissie een zestigtal kandidaten voor de lokale verkiezingen in Moskou had geweigerd. Het gaat grotendeels om oppositiekandidaten.

De politie had vandaag de veiligheidsmaatregels in Moskou flink verscherpt. Volgens journalisten werden voor en tijdens de manifestatie honderden mensen opgepakt. De ngo OVD-Info, die gespecialiseerd is in het opvolgen van arrestaties, spreekt over 835 opgepakte demonstranten.

Vorig weekend kwamen zo’n 10.000 betogers op straat in Moskou om te protesteren tegen de uitsluiting van enkele onafhankelijke kandidaten.

EPA
AP
AFP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Chris Vandorpe

    10 000 betogers in een hoofdstad van 12 miljoen !! inwoners .man man de loosers hebben 10000roebel van sorros gekregen om ne keer uit hunne zetel te komen .