Meer dan 7 miljoen liter bier gedronken tijdens Oktoberfest in München

EPA
In de Duitse stad München loopt vandaag de 186ste editie van het Oktoberfest ten einde. De voorbije twee weken werd er in totaal 7,3 miljoen liter bier gedronken door 6,3 miljoen bezoekers, zo hebben de organisatoren meegedeeld.

De bezoekers van het festival toonden zich daarmee iets gematigder in hun bierverbruik dan vorig jaar. Toen werden er evenveel bezoekers geteld, maar vloeide er wel 7,5 miljoen liter bier door de tapkranen. 

Andere opmerkelijke cijfers: de bezoekers hebben samen 129 ossen en 29 kalveren verorberd. De politie telde voorts 914 misdrijven, wat 1 procent minder is dan vorig jaar. Bovendien zijn de hulpdiensten minder moeten tussenkomen voor mensen die te veel alcohol hadden gedronken: er werden 600 gevallen geteld, tegenover 720 in 2018.

"We kenden een erg vreedzaam Oktoberfest, met een ontspannen sfeer en een opgewekt publiek", zo reageert festivaldirecteur Clemens Baumgaertner. Volgens hem ging het om een erg "mooie" editie van het Beierse volksfeest. 

Wel werd er een recordaantal dronken weggebruikers tegengehouden door de politie. In totaal ging het om 774 mensen, van wie er zich maar liefst 414 op een elektronische step bevonden.

AFP
AFP
REUTERS
AFP
Tobias Hase/dpa
EPA
AP
EPA
AP
REUTERS
AFP
EPA
Felix Hörhager/dpa8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willy van der Wijk

  is de mens een grote razernij (waanzin) ?

 • robrecht Peeters

  de prijs van een Mass de jongste jaar ook zo gestegen dat men er nuchter van wordt....

 • Martin Meuris

  Een liter bier is toch te veel, dat bier wordt lauw en dan ben je nog rapper zat.

 • Geert Landsman

  Daar word je vrolijk van.

 • Lucien Mertens

  Allemaal blije gezichten, het is es wat anders.