Meer dan 600.000 besmettingen en 30.000 sterfgevallen in Spanje

Mensen wachten op een coronatest in de wijk Raval in Barcelona, Spanje.
EPA Mensen wachten op een coronatest in de wijk Raval in Barcelona, Spanje.
In de coronahotspot Spanje is de kaap van 600.000 infecties en 30.000 sterfgevallen overschreden. Het ministerie van Volksgezondheid meldde vanavond 9.437 nieuwe besmettingen. Daarmee zijn in het zuidelijke Europese land sinds de uitbraak van de pandemie volgens de Amerikaanse Johns Hopkins Universiteit (JHU) al 603.167 besmettingen geregistreerd.

Bij de nieuwe gevallen gaat het om 3.022 positieve tests gedurende de voorbije 24 uur, de rest zijn achteraf gekomen meldingen.

De voorbije zeven dagen zijn nog eens 303 mensen aan Covid-19 overleden, om uit te komen op 30.004 sterfgevallen.

Spanje heeft nu meer bevestigde infecties dan gelijk welk ander Europees land. De regio Madrid blijft de meeste zorgen baren. Met 1.207 positieve tests is de regio rond de hoofdstad goed voor zowat 40 procent van alle nieuwe gevallen. Daarna volgen op grote afstand de regio's Navarra (302), Baskenland (270) en Andalusië (228).
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rosa De Pauw

  Hier zijn er blijkbaar die hun vakantie in Spanje willen verantwoorden. Misschien ook eens rekening houden met de bevolkingsdichtheid.

 • Walter Van Criekinge

  Om een juiste vergelijking te maken met België moet je ook rekening houden met het aantal personen per vierkante kilometer.

 • Sven Van Rijckeghem

  Aangezien België per inwonersaantal meer besmettingen en sterfgevallen heeft dan Spanje mogen we binnenkort ons eigen land dus niet meer binnen... Door de toegang te verbieden tot Spanje overtreedt België een basisregel van europa, nl het vrije verkeer van personen. Zal hier weldra op teruggefloten worden door de europese commissie. Het ontwerp van de Raad ligt klaar sinds 4 sep, moet enkel nog goedgekeurd worden door de commissie.

 • eduard de gucht

  Belgie is koploper voor alle cijfers en doden indien men rekent per miljoen inwoners

 • Maud Smeyers

  België heeft 11,5 milj. inwoners en meer dan 1000 positieve tests, Spanje heeft 47 milj. inwoners en 3000 positieve tests de laatste 24u. Best Spanje niet meer met de vinger wijzen.