Meer dan 60 arrestaties in Turkije voor betrokkenheid bij couppoging in 2016

Op 15 juli 2016 werd volgens de Turkse regering een coup gepleegd door aanhangers van Fethullah Gülen.
ap Op 15 juli 2016 werd volgens de Turkse regering een coup gepleegd door aanhangers van Fethullah Gülen.
Meer dan drie jaar na de mislukte couppoging in Turkije zijn vandaag opnieuw 62 mensen opgepakt. Dat meldt het staatspersagentschap Anadolu.

Het openbaar ministerie had arrestatiebevelen uitgevaardigd voor 131 mensen, die ervan verdacht worden banden te hebben met de beweging van de predikant Fethullah Gülen. De Turkse regering houdt hem verantwoordelijk voor de couppoging van 2016.

Vrijdag waren nog minstens 94 mensen opgepakt. Vorige week dinsdag maakte het persagentschap Anadolu nog melding van minstens 243 arrestaties.

Soldaten

Onder de gezochte verdachten zijn opnieuw soldaten. De regering beschuldigt Gülen ervan staatsinstellingen zoals het leger en de politie te hebben geïnfiltreerd.

De Turkse minister van Defensie Hulusi Akar zei in november dat sinds de couppoging in totaal 17.866 leden van de strijdkrachten uit hun functie zijn gezet en dat 2.709 geschorst zijn.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jean petermans

    Tja, de gevolgen van de slechts georganiseerde staatsgreep ooit.