Meer dan 6 ton cannabis in beslag genomen in Sahara

De huiszoekingen vonden plaats op ongeveer 30 kilometer van Laayoune, de hoofdstad van de Westelijke Sahara.
iStock De huiszoekingen vonden plaats op ongeveer 30 kilometer van Laayoune, de hoofdstad van de Westelijke Sahara.
De Marokkaanse politie heeft zaterdag bijna zes ton cannabishars en wapens in beslag genomen in de Westelijke Sahara. Dat gebeurde tijdens een operatie die resulteerde in de arrestatie van veertien mensen.

"De huiszoekingen in de Sahara op ongeveer 30 kilometer van Laayoune (hoofdstad van de Westelijke Sahara, nvdr.) hebben geleid tot de inbeslagname van een kalasjnikov, 66 kogels, een jachtgeweer, 114 patronen en 216 pakketten drug met een totaalgewicht van ongeveer 5,8 ton", aldus het directoraat-generaal Nationale Veiligheid (DGSN). 

Er werden geen details bekendgemaakt over de bestemming van de drugs. De operatie maakte de arrestatie mogelijk van "veertien personen, waaronder een Mauritiaan en een Senegalees, verdacht van banden met een crimineel netwerk dat actief is in het internationale verkeer van drugs en psychotrope drugs", aldus de verklaring.

De Marokkaanse politie kondigt regelmatig de inbeslagname aan van enkele tonnen cannabis, bestemd voor Europa, in het noorden van het land.

Marokko is een van de belangrijkste cannabisproducerende landen ter wereld, voornamelijk gekweekt in het bergachtige gebied van de Rif. In 2019 werd in dit Noord-Afrikaanse land volgens een officieel rapport zo'n 179 ton cannabis in beslag genomen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.