Meer dan 400 scholen in Bangkok blijven dicht door giftige smog. Overheid trekt ten strijde met drones en suikerrietsap

REUTERS
In Bangkok hebben 437 scholen het bevel gekregen van vanmiddag tot en met vrijdag dicht te blijven omdat de Thaise hoofdstad sinds eind vorig jaar geteisterd wordt door giftige smog. "Om ernstige gezondheidsproblemen bij schoolkinderen te voorkomen is het voorlopig best om hen niet naar school te laten gaan", aldus de vicegouverneur van Bangkok, Kriangyos Sudlapa.

Volgens Kryangos proberen de autoriteiten intussen het probleem te verhelpen. Zo plannen ze morgen over de hele stad 50 drones in te zetten die suikerrietsap zullen sprayen om de stofdeeltjes naar beneden te doen komen. 

Ongezond

De luchtkwaliteitsindex heeft deze maand verscheidene keren de 150 punten overschreden, het punt waarop de lucht als ongezond beschouwd kan worden. Vanmorgen bedroeg de index 183 punten.


Vicegouverneur Taweesak Lertprapan wijt de huidige smog aan het verkeer en bouwwerken. Er rijden op dit moment 10 miljoen voertuigen op de wegen van Bangkok.

EPA
EPA8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • FRANCIS vanoverschelde

  Enige oplossing is rekening rijden . En verbod op brommers . Die moeten electrisch

 • Gino Denil

  Iedereen moet voor zijn eigen deur vegen. Zij voor de hunne. Maar wij ook voor de onze. Als je in Gent of Antwerpen 's morgens over je voorruit van de wagen wrijft ziet je hand ook zwart. En dat adem je heel de dag in.

 • Christine Laevers

  Alle lapmiddelen helpen blijkbaar. Te veel mensen opeen. Te veel mensen en geboortebeperking blijft een taboe omdat de grote bedrijven en regeringen goedkope arbeidskrachten nodig hebben. Al die mensen willen ook een autootje. Dat is begrijpelijk. Het is een vicieuze cirkel.

 • Tina Colpaert

  Zal beter worden als we meer tax betalen op vliegtickets!!!!

 • willy platteau

  de ondergang van onze beschaving is ingezet !