Meer dan 4.000 besmettingen door coronavirus, Belgen kunnen uit getroffen provincie gerepatrieerd worden

Mensen wachten op een consultatie in het Red Cross Hospital in Wuhan.
AFP Mensen wachten op een consultatie in het Red Cross Hospital in Wuhan.
Het aantal dodelijke slachtoffers door het coronavirus is intussen gestegen tot 106. Wereldwijd zijn meer dan 4.000 mensen met het virus besmet, waarvan zeker drie in Frankrijk. De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft weet van zes Belgen die verblijven in en rondom de getroffen Chinese provincie Hubei. Het longvirus brak uit in de stad Wuhan, waar de meeste mensen ziek zijn geworden. 

•  Er zijn wereldwijd ruim 4.000 besmettingen, waarvan het merendeel in China. In Europa zijn 4 besmettingen gesignaleerd, waarvan drie in Frankrijk en 1 in Duitsland. Er zijn tot nu toe 106 mensen overleden.

• In België is er voorlopig geen reden tot grote ongerustheid maar de waakzaamheid is wel verhoogd, aldus de FOD Volksgezondheid. 

•  Wat weten we over het 2019-nCoV-virus?  Hoe dodelijk is het? En kan je zelf voorzorgen nemen? Lees hier alle antwoorden op een rij.

Alle nieuwsartikels over het coronavirus zijn verzameld in dit dossier
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.