Meer dan 300 migranten in Griekenland aangekomen op een dag tijd

Archiefbeeld.
AFP Archiefbeeld.
Tussen gisterenochtend en deze ochtend zijn meer dan 300 migranten erin geslaagd om vanuit Turkije via de Egeïsche Zee Griekenland te bereiken. 

De Griekse kustwacht bracht gisteren 216 migranten over naar de registratiecentra op de eilanden Samos en Chios. Door de migratiedruk van de voorbije jaren en de trage procedures zitten de kampen op die eilanden echter overvol. 42 anderen migranten kwamen in de havenstad Alexandropoulis aan. Zo kwamen gisteren in totaal 258 mensen vrijdag op de Griekse eilanden of het Griekse vasteland aan.

Vandaag konden al 64 migranten de eilanden Chios en Samothraki bereiken. Daarmee staat de teller sinds gisteren op 322.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Benny Van den broeck

  Griekenland zelf is een arme land, het bedoeling is dat die vluchteling doorstromen naar Duitsland en Nederland enz.

 • thierry bollaert

  vraag me steeds af waar altijd dezelfde vorm van rubberboten vandaankomt,dat koop je niet zomaar en zeker in libie irak enz......

 • Freddie Lamers

  Ja deze kansparels staan te popelen om hier in Europa aan het werk te gaan. Dat ze tot hun zeventigste jaar moeten werken daar zitten ze niet mee. Ze doen dit graag om ook de Europese medemens van een goed pensioen te voorzien. Dit is het enige doel dat deze jonge Afrikaanse mannen hebben...hahaha en gij gelooft da.

 • Peeters Freddy

  Europa moet een duidelijk signaal geven dat vluchtelingen niet zomaar naar Europa kunnen.

 • Guy Van Becelaere

  Wat hebben de mensen smokkelaars en de ngo's weer goed geld verdiend want hoe weten die ngo's dat er migranten op bootjes in zee zitten ? ze worden toch getipt door de mensen smokkelaars dat kan niet anders en waar is die flut Frontex !