Meer dan 30 doden bij vermoedelijk drugsgeweld in noorden van Mexico

Nabestaanden staan bij het plaats delict in Ciudad Juarez.
REUTERS Nabestaanden staan bij het plaats delict in Ciudad Juarez.
In de Mexicaanse staat Chihuahua, nabij de grens met de Verenigde Staten, zijn binnen een tijdspanne van slechts enkele uren minstens 31 mensen vermoord. Dat hebben plaatselijke media zaterdag gemeld. Vermoedelijk gaat het om drugsgerelateerd geweld.

In de grensstad Ciudad Juàrez alleen al gaat het om 21 doden, onder hen vier vrouwen en een kind. De meeste slachtoffers hadden banden met het Sinaloa-drugskartel, dat oorlog voert tegen het Juàrez-kartel, aldus de veiligheidsdiensten. Enkele slachtoffers vertoonden sporen van foltering.

Volgens Armando Cabada, burgemeester van Ciudad Juárez, wijst de stijging van het aantal doden op de onwil van een deel van de veiligheidsautoriteiten om de situatie aan te pakken, "met als resultaat een conflict tussen twee criminele groeperingen."

Het afgelopen jaar was, met maar liefst 26.500 moorden, een van de bloedigste jaren van de voorbije decennia in Mexico. Vaak liggen gevechten tussen drugsbendes aan de basis van het geweld. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.