Meer dan 160 mijnwerkers omgekomen na aardverschuiving in Myanmar

Meer dan 160 mijnwerkers omgekomen na aardverschuiving in Myanmar.
AP Meer dan 160 mijnwerkers omgekomen na aardverschuiving in Myanmar.
De dodentol van de aardverschuiving in een jademijn in het noorden van Myanmar is intussen opgelopen tot 166. De mijnwerkers werden donderdagochtend verrast door een modderstroom, veroorzaakt door zware moessonregens. 

De mijnwerkers verzamelden stenen in het jaderijke gebied bij de stad Hpakan toen een modderstroom met een gigantische kracht over hen heen kwam. Die werd veroorzaakt door zware moessonregens, aldus de brandweer op Facebook.

Zwaarste incident

Het is het zwaarste incident in jaren in een mijngebied dat berucht is om de onveilige werkomstandigheden. Er werden tot nu toe 166 lichamen gevonden, 54 gewonden werden naar ziekenhuizen in de regio gevoerd. De zoekacties worden bemoeilijkt door de aanhoudende regen. 

Vorig jaar kwamen er bij aardverschuivingen 58 mensen om het leven, het jaar voordien 95. In 2015 kostte een aardverschuiving aan 115 mensen het leven.

Meer dan 160 mijnwerkers omgekomen na aardverschuiving in Myanmar.
AP Meer dan 160 mijnwerkers omgekomen na aardverschuiving in Myanmar.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.