Meer dan 150 doden bij raid van Boko Haram

Burgers op de vlucht voor Boko Haram in het noordoosten van Nigeria.
AP Burgers op de vlucht voor Boko Haram in het noordoosten van Nigeria.
Bij een urenlange raid van de islamistische terreurorganisatie Boko Haram, maandag op de noordoostelijke Nigeriaanse stad Damaturu, zijn meer dan 150 mensen, onder wie 38 politieagenten, gedood. In het Sani Abachaziekenhuis in de stad zijn 115 lichamen naar het mortuarium gebracht, melden bronnen binnen het ziekenhuis en de hulpdiensten. Het is nog niet duidelijk of al die slachtoffers burgerslachtoffers zijn. Behalve de 38 agenten zijn ook 6 soldaten om het leven gekomen, aldus de woordvoerder van de Nigeriaanse politie.

Gewapende mannen zijn maandagochtend de stad, de hoofdstad van de deelstaat Yobe, binnengevallen. Ze hebben er het kantoor van de politie in brand gestoken. Leden van anti-Boko Harammilities zeggen meer dan 40 Boko Haramleden bij gevechten gedood te hebben.

Bij de hulpdiensten was te horen dat 78 mensen gewond raakten, van wie er 53 na verzorging het ziekenhuis al verlaten hebben.

Maandagavond al had de woordvoerder van de deelstaat laten weten dat de veiligheidstroepen erin geslaagd zijn de aanval af te slaan dankzij een "lucht- en grondoffensief".