Meer dan 140 geredde migranten wachten op veilige haven om aan wal te komen

Bijna 140 migranten wachten op een veilige haven om aan wal te komen.
AP Bijna 140 migranten wachten op een veilige haven om aan wal te komen.
Bijna 140 migranten wachten op een veilige haven om aan wal te komen, nadat ze door twee verschillende schepen gered werden in de Middellandse Zee. 

De Ocean Viking van de hulporganisaties SOS Méditerranée en Artsen Zonder Grenzen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 60 migranten aan boord genomen. Daar was een baby van drie maanden en een kleuter van 3 jaar bij. De groep werd op zo'n 111 kilometer voor de Libische kust uit een overvolle houten boot gehaald. 

De Alan Kurdi van de Duitse ngo Sea-Eye redde gisteren 84 mensen van twee opblaasbare boten. Daarvan zijn er nog 77 mensen aan boord, nadat deze ochtend vier volwassenen, twee pasgeborenen en een peuter werden geëvacueerd. "Een reddingsschip is geen veilige plek voor geredde personen, zeker niet voor kinderen", tweette de organisatie.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lieve Vandamme

  En de mensensmokkelaars wrijven lachend in hun handjes, want betere hulp kunnen ze écht niet krijgen!! Niet hier, maar GINDER moet het probleem aangepakt worden!!! Iedereen weet toch dat het zo niet verder kan??

 • William Van den Berghe

  Zo te zien en volgens het Secretariaat van De Block allemaal gezinnen.

 • Jozef Van Vaerenbergh

  We weten ondertussen wel wie "de redders" zijn. Georganiseerde mensenhandel is het. Als er af en toe mensen verdrinken is dat koren op hun molen. De vlucht uit Afrika zal blijven toenemen met dit beleid.

 • kelly Bernaert

  terug varen èzet ze daar veilig aan wal!

 • Marc Casier

  In Afrika zijn er ook veilige havens!