Meer dan 108.000 coronabesmettingen in Duitsland, 2.079 doden intussen

Het Robert Koch Instituut.
AFP Het Robert Koch Instituut.
In Duitsland zijn tot donderdagvoormiddag minstens 108.200 besmettingen van het coronavirus geregistreerd. Zeker 2.079 personen in Duitsland overleefden het virus niet. Dat blijkt uit tellingen van het Duitse persbureau DPA.

Schattingen van het Robert Koch Instituut spreken ook van 46.300 mensen die genezen werden verklaard.

De zwaarst getroffen deelstaten zijn Beieren, Noordrijn-Westfalen en Baden-Württemberg. In Beieren werden al meer dan 28.000 coronagevallen vastgesteld, 589 personen stierven er aan het virus. In Noordrijn-Westfalen werden tot donderdagmorgen meer dan 22.800 gevallen genoteerd en minstens 413 overlijdens. Baden-Württemberg van zijn kant telt meer dan 21.400 besmettingen en minstens 514 sterfgevallen.

Beieren is met 214,5 gevallen per 100.000 inwoners de zwaarst getroffen deelstaat. Het landelijk gemiddelde is 130,2 (op 100.000). Net als in andere landen verwachten Duitse experts ook dat de huidige cijfers een onderschatting zijn van de werkelijke toestand.

Lees ook: 

OVERZICHT. Het coronavirus wereldwijd en in België in kaart en grafiek

Duits lab gaat vaccin tegen coronavirus vanaf juni ook in België uittesten
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Abdelmalik Malik

    Ja Duitsland is geen België of Nederland,daar is men beter voorbereid

  • Bernd Vaes

    Met net geen 2% doden onder de vastgestelde besmettingen is Duitsland wereldwijd een voorbeeld, tot zomaar even 5 maal minder doden per vastgestelde besmettingen dan in België.