Meer dan 100 arrestaties bij massale plunderingen en geweld in Chicago

AP
In de nacht van zaterdag op zondag is het tot geweld en plunderingen gekomen in de Amerikaanse stad Chicago, zo hebben de plaatselijke autoriteiten maandag gemeld.

Volgens politiechef David Brown gaf de politie zondagnamiddag gevolg aan het signaleren van een jongeman met een wapen. Ter plaatse probeerde de politie verhaal te halen bij de 20-jarige, die al een strafblad heeft. Daarop sloeg die op de vlucht, tijdens het lopen opende hij het vuur op de achtervolgende agenten. De politiemannen vuurden terug, en schoten raak. De twintiger moest naar het ziekenhuis gevoerd worden, verwacht wordt dat hij volledig zal herstellen. 

Politie op de plek van het vuurgevecht dat uiteindelijk leidde tot massale plunderingen en vandalisme.
AFP Politie op de plek van het vuurgevecht dat uiteindelijk leidde tot massale plunderingen en vandalisme.

Massa

De situatie in de buurt escaleerde door het incident volledig. Na de schoten tussen politie en de 20-jarige man vormde zich een massa, de emoties liepen al snel erg hoog op. Sociale media wakkerden daarop plunderingen en vandalisme aan. Honderden mensen trokken al plunderend door straten en kregen het aan de stok met de politie. Drie agenten raakten gewond, meer dan honderd mensen werden gearresteerd. 

“Dit was geen protest, dit was een incident van pure criminaliteit”, aldus politiechef Brown. “Het was een direct gevolg van één onruststoker ter plaatse die de gemoederen in geen tijd deed verhitten zonder het volledige verhaal te kennen”, voegt ondercommandant Yolanda Talley toe.

AP
AP
REUTERS
AP
REUTERS
REUTERS
AP
AP
REUTERS
AP
AP
AFP
REUTERS
AP
AP
AP
AFP3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    Geen informatie over de aard van "de massa" die aan het plunderen sloeg ? Dan weten we genoeg om zelf onze conclusies te trekken. Behoudens tegenbericht.

  • Lecocq Daniel

    De bedoeling is toch duidelijk: de kleinhandel moet weg, alles wat je koopt moet via de grote internetreuzen, zodat die overal een graantje meepikken.

  • Danny Govaerts

    Hier op is maar een reactie van alle handelaars de juiste. Houw uw zaken allemaal 14 dagen gesloten. Organiseer U om elk verkoop punt van elk product 14 dagen te sluiten in een heel groot deel van de stad. De rellen zullen wel ophouden als ze merken dat de stad niet draait zonder U.