Meer banen gecreëerd dan verwacht in VS in januari

AFP

De Amerikaanse arbeidsmarkt heeft het tweede jaar van het mandaat van Amerikaanse president Donald Trump krachtig ingezet. Er werden in januari meer banen gecreëerd dan verwacht en de werkloosheidsgraad bleef stabiel op 4,1 procent, het laagste niveau in 17 jaar. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.


De Amerikaanse economie creëerde 200.000 jobs in januari. Dat is meer dan de verwachtingen van de analisten, die gemiddeld uitgingen van een toename met 180.000. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • zulma terrana

  Hebben we ook Eric . Hier heet hij Bart , zijn liefde voor de rijke medemens overstijgt zelfs die van Trump . Dus niet getreurd als je een verlangen hebt om jezelf wat blaasjes te laten wijsmaken zit je bij Bart en zijn kornuiten aan het goede adres . Voor echte oplossingen is er nog altijd het Vlaams Belang . Maar dan moet je wel durven vechten voor een echt Vlaanderen en tegen een ondemocratisch cordon .

 • Edmond Dantès

  Goed nieuws show dankzij het nog steeds durende Obama-effect. Dat was nog een president, de naam waardig. Als je nu dat oranje geverfd smoelwerk van Trump ziet, met die overdreven witte fake tanden en dat geblondeerd haar dat over zijn kale kop gedrapeerd zit, en weet wat dat triestig ventje op zijn kerfstok heeft dan besef je dat er gewoon een handpop van Poetin in het Witte Huis zit. Sad, very sad.

 • Frank De Rycke

  Jan Maarten niet vergeten dat er tal van nieuwe mensen bijkomen , net hetzelfde zoals bij ons dus procentueel kan dit toch kloppen !

 • Eric Deleu

  Hadden we maar een Trump in Europa.

 • Jan Maarten

  Hoe kan dat nu de werkloosheidsgraad bleef stabiel op 4,1 procent terwijl er 200.000 jobs bijgekomen zijn (door de al 8 jaar opflakkerende economie onder Obama). Dat is weer de goed nieuws show à la Trump, van de rest spreekt hij niet, dat de Mexicanen de muur niet gaan betalen en dat de immigratiestop alweer is afgelopen.