Mede-oprichter Forum voor Democratie wil nieuwe partij beginnen

Portret van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet (links) en Henk Otten
ANP Portret van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet (links) en Henk Otten
In Nederland wil Henk Otten, de mede-oprichter van Forum voor Democratie (FVD), een nieuwe politieke partij beginnen. Hij kondigde dat maandag aan bij enkele media en bevestigde het in het Nederlandse programma Jinek. Een naam voor de partij heeft hij nog niet.

Forum voor Democratie liet zondag weten de voormalige penningmeester van de uiterst rechtse FVD uit de partij te hebben gezet. De partij van Thierry Baudet wilde dat hij zijn zetel in de Eerste Kamer in zou leveren, maar de senator liet weten dat niet te doen.

Otten beschreef in het programma Jinek dat het conflict al lang speelt. Volgens hem hebben diverse mensen aangeboden tussen de twee te bemiddelen. "Maar hij wilde niet. Hij was echt op ramkoers."

Het conflict tussen Otten en de partij liep vorige week verder op. FVD betichtte de voormalige penningmeester van "vermoedelijke fraude" met overheidssubsidies en deed hiervan melding bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Toen werd al aangegeven dat Otten mogelijk uit de partij zou worden gezet.

Volgens Otten is er sprake van een afrekening met hem, omdat hij niet op één lijn zit met partijleider Thierry Baudet. Hij heeft laten weten aangifte te zullen doen wegens smaad tegen drie personen: Baudet, secretaris en penningmeester Rob Rooken en partij-adviseur Paul Frentrop. Otten liet bij Jinek weten een advocaat te hebben ingeschakeld om die aangifte voor te bereiden.
FVD wilde geen commentaar geven.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.