McCain rekent in nieuw boek af met Trump: "Gevlei bevestigt zijn vriendschap, kritiek zijn vijandschap"

McCain (foto) brandt Trump onder meer af wegens het overladen van internationale despoten met lof en het onophoudelijk roepen van 'fake news' om de hem onwelgevallige media in diskrediet te brengen.
AFP McCain (foto) brandt Trump onder meer af wegens het overladen van internationale despoten met lof en het onophoudelijk roepen van 'fake news' om de hem onwelgevallige media in diskrediet te brengen.
De Republikeinse senator John McCain rekent in zijn nieuwste boek genadeloos af met president Donald Trump, zijn partijgenoot maar inmiddels ook zijn gezworen vijand. McCain heeft geen goed woord over voor het gedrag van de vastgoedtycoon op het politieke pluche en beticht hem ervan de Amerikaanse waarden te grabbel te gooien.

McCain brandt Trump onder meer af wegens het overladen van internationale despoten met lof en het onophoudelijk roepen van 'fake news' om de hem onwelgevallige media in diskrediet te brengen. De 81-jarige senator van Arizona, die ernstig ziek is maar politiek strijdbaar en invloedrijk, noemt bovendien Trumps behandeling van vluchtelingen "onthutsend".

"Gevlei bevestigt zijn vriendschap, kritiek zijn vijandschap", aldus McCain. "Je weet bijna nooit wat je kunt verwachten van president Trump; wat is een pose, wat is gerechtvaardigd".

McCain heeft ,'The Restless Wave' (De Rusteloze Golf) geschreven met Mark Salter, al jaren zijn steun en toeverlaat.

Donald Trump tijdens zijn campagne in augustus 2016.
Photo News Donald Trump tijdens zijn campagne in augustus 2016.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • hugo van de velde

  Als IEDEREEN daar zo tegen is, waarom zetten ze die dan niet af? Na al die schandalen mag dat wel stoppen he.

 • Jonas Van Berlo

  @Bernaerts, De Trumpies waren al van het begin tegen Mccain en noemen hem een swamp monster.

 • Bernaerts Diane

  Gaan de Trumpies nu weer roepen dat dit van een "linkse" komt die niet tegen zijn verlies kan?

 • Ineke Visser

  Ze schrijven een hele bibliotheek over Trump.

 • Frank Abbeloos

  Respect voor hem !