Mazelenepidemie in Verenigde Staten stijgt tot 704 gevallen

AP
Het aantal mensen dat dit jaar met mazelen is besmet in de Verenigde Staten is gestegen tot 704, zo melden de Amerikaanse instanties vandaag.

Het is de ergste mazelenepidemie in de Verenigde Staten sinds 2000, toen de besmettelijke ziekte uitgeroeid werd verklaard. In een week tijd is het aantal gevallen gestegen van 626 naar 704 mensen, volgens het wekelijkse rapport van het ziekte controle- en preventiecentrum (CDC). Het record van 2017, 667 gevallen, is al overschreden.

"Negen procent van de patiënten werd opgenomen in het ziekenhuis," zei CDC-directeur Robert Redfield, "en daarvan had drie procent een longontsteking ontwikkeld. In dit stadium zijn er nog geen doden gevallen.’ De zwaarst getroffen groep is de joods-orthodoxe gemeenschap in Brooklyn. "Die families worden geviseerd met onjuiste en misleidende informatie over vaccins", zegt Nancy Messonnier van de CDC. 

REUTERS

Volgens de CDC ontving in 2017 94 procent van de kinderen die naar de kleuterschool gingen de twee doses van het vaccin. Maar dit percentage ligt lager in sommige gemeenschappen, zoals de joods-orthodoxe gemeenschap in New York, of een Russische gemeenschap in Washington.
In totaal hebben 22 van de 50 Amerikaanse staten sinds januari gevallen van mazelen.

AFP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Raphael Kerser

    En we zullen er nooit van af geraken door die dwazen die denken dat ze slim zijn door niet te vaccineren.