Massacrash op Duitse snelweg door gladheid na felle hagelbui: meer dan vijftig auto’s botsen op elkaar, minstens vier zwaargewonden

Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.
Plotselinge gladheid heeft in de Duitse deelstaat Thüringen geleid tot een enorme crash op de snelweg A71. Daarbij waren meer dan vijftig voertuigen betrokken. Een politiewoordvoerder zei tegen de Mitteldeutscher Rundfunk (MDR) dat zeker 25 personen gewond zijn geraakt, van wie vier ernstig. Ze verkeren echter niet in levensgevaar. De meeste anderen liepen licht letsel op.

Het ongeluk volgde op een hevige hagelbui. De ijskorrels smolten niet meteen, maar plakten aan het wegdek vast. Dat werd in een mum van tijd spekglad. Verscheidene automobilisten verloren de macht over het stuur en knalden tegen de vangrail of tegen een andere auto. De carambolages strekten zich uit over enkele honderden meters. Ook in de tegengestelde rijrichting waren er botsingen, maar met minder schade.

Politie en brandweer rukten massaal uit, nadat alarm was geslagen wegens een ramp. Er werd onder meer een tent neergezet bij de onheilsplek om de slachtoffers meteen eerste hulp te kunnen geven. Ook waren snel enkele reddingshelikopters ter plaatse om gewonden naar een ziekenhuis te brengen. De A71 werd tussen de afslag Meiningen-Nord en Dreieck Suhl in beide richtingen afgesloten.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Benny Deridder

    Regel nr 1 verkeersreglement : de bestuurder dient zich aan te passen aan de omstandigheden.