Maskerplicht voor pelgrims die naar Mekka reizen

Zo druk zal het dit jaar niet zijn bij de Ka'aba in Mekka. Pelgrims moeten 1,5 meter afstand houden.
AFP Zo druk zal het dit jaar niet zijn bij de Ka'aba in Mekka. Pelgrims moeten 1,5 meter afstand houden.
Pelgrims die dit jaar de hadj doen, de jaarlijkse bedevaart naar Mekka, zullen verplicht een mondmasker moeten dragen. Daarnaast moeten de gelovigen minstens anderhalve meter afstand houden en moeten te grote mensenmassa’s vermeden worden. De maatregelen moeten zowel tijdens gebeden en religieuze rituelen, als in restaurants en tenten in acht worden genomen. Dat hebben de Saoedische autoriteiten bekendgemaakt.

Elk jaar nemen normaal gezien meer dan twee miljoen mensen aan de hadj deel, waarbij velen uit het buitenland komen. Eerder beperkte Saoedi-Arabië al fors het aantal deelnemers voor de hadj in 2020 en werd beslist dat toegelaten pelgrims jonger dan 65 jaar moeten zijn. Bovendien mogen ze geen chronische ziekte hebben. De jaarlijkse bedevaart start dit jaar op 28 of 29 juli.

Eind februari hief de Saoedische overheid nog de kleine bedevaart, de umrah, op door het nieuwe coronavirus.

Met meer dan 209.000 besmettingen en ruim 1.900 doden is Saoedi-Arabië in vergelijking met heel wat andere Arabische landen zwaar door de pandemie getroffen. Zondag werden er nog zo’n 3.600 nieuwe gevallen gemeld. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.