Martin (38) en Iona (27) toverden oude vrachtwagen om tot droomstek en trekken nu dwars door Europa

Facebook/Iona Stewart
Aan de buitenkant ziet deze vrachtwagen er niet bijzonder uit, maar toch is het een droomhuisje voor Martin Hill (38) en Iona Stewart (27) uit Groot-Brittannië. Op vier maanden tijd hebben ze een oude truck getransformeerd tot een knusse woning op wielen waarmee ze momenteel in de Franse Alpen verblijven. En dat met een budget van amper 23.000 pond, oftewel 26.000 euro.

“Zo’n vier jaar geleden, na te veel biertjes, dacht ik eraan om een grote, Amerikaanse mobilhome te kopen”, aldus Martin. Daarmee wilde het koppel elk jaar opnieuw terugkeren naar het Franse skiresort waar ze elkaar leerden kennen. Wat startte als een ietwat beschonken idee, werd werkelijkheid toen Martin en Iona in mei op eBay een oude vrachtwagen op de kop konden tikken. Ze betaalden slechts 3.000 pond, omgerekend zo’n 3.400 euro.

Makeover

De volgende vier maanden werkte het duo dag en nacht om het voertuig op te kalefateren. De buitenkant kreeg een likje verf, terwijl de binnenkant op een complete makeover werd getrakteerd. Nu biedt de vrachtwagen ruimte voor een open keuken en woonkamer, een apart toilet en douche, en een afzonderlijke slaapkamer. De keuken is uitgerust met alle benodigdheden, waaronder een oven en fornuis. In de woonkamer pronkt zelfs een kleine houtkachel.

De nodige opbergruimte werd gecreëerd door optimaal gebruik te maken van de hoogte: er hangen kleine kastjes aan het plafond en de slaapkamer is gelegen op een apart verhoogje. “We hebben het geluk dat we niet moeten werken en deden alles zelf”, verklaart Martin. In totaal kostte de renovatie 20.000 pond of iets meer dan 22.600 euro.

Inmiddels is het koppel ingetrokken in hun mobiel huisje en trokken ze dwars door Europa om in de Franse Alpen te verblijven. Via Facebook deelde Iona enkele foto’s van hun nieuwe stek die al honderden keren werden geliket en gedeeld.

De vrachtwagen, na een likje verf.
Facebook/Iona Stewart De vrachtwagen, na een likje verf.
De woonkamer en keuken.
Facebook/Iona Stewart De woonkamer en keuken.
De deur naar de slaapkamer.
Facebook/Iona Stewart De deur naar de slaapkamer.
De slaapkamer.
Facebook/Iona Stewart De slaapkamer.
De houtkachel.
Facebook/Iona Stewart De houtkachel.
De douche- en toiletruimte.
Facebook/Iona Stewart De douche- en toiletruimte.
Het toilet.
Facebook/Iona Stewart Het toilet.
Het uitzicht in de Franse Alpen.
Facebook/Iona Stewart Het uitzicht in de Franse Alpen.

Bekijk ook:
49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jonathan Monsaert

  Prachtig, ik ben jaloers op zo'n mensen.

 • Staaf Van Aelst

  Prachtig!Die mensen denken niet in hokjes zoals de meesten onder ons.Vrij van een loodzware hypotheek,knus en gezellig,zelfvoorzienend,en als je buren je niet aanstaan,sleuteltje omdraaien en wegrijden.Zalig gewoon.De meesten moeten alles hebben,dik huis,dikke auto,veel reizen,de nieuwste smartphone,krijsende koters die nooit genoeg hebben,etc..Alles voor de schijn op te houden en voor wie uiteindelijk?

 • Romain Barneveldt

  Moet kunnen... Ben wel ietsiepietsie jaloers... ;-)

 • Jan van Dessel

  Dit vind ik fantastisch, echt geweldig echt nogsteeds een droom van mij die ik graag zou willen realiseren... Dat hebben deze twee mensen heel mooi gedaan, En laat al die negative reacties die hier geplaatst worden maar over jullie heengaan dat zijn het typische kudde volkje die niet beter weten...!!! In ieder geval geniet van jullie mooie reizen en jullie prachtige woontruck.. Echt Top

 • Christine Laevers

  Ik ken 'jonge' mensen die niks meer met overheden en instanties te maken willen hebben: geen elektriciteit of water (enkele zonnepanelen en de waterput), geen dop of ander inkomen. Voedsel en kleding via ruilen en zelfkweek. Kleine klusjes in ruil voor ...Dat gaat hier heel goed. Stadsmensen en de oude generatie zullen dat nooit begrijpen.