Exclusief voor abonnees

Martelen, moorden en verkrachten: schokkend onderzoek naar parkwachters van WWF

EPA
Het WWF beschermt de dieren. Maar met wat haar parkbewakers uitrichten met mensen, zit het kennelijk niet zozeer in. De nieuwssite Buzzfeed onderzocht dat een jaar lang in zes verschillende landen — en vond hoe de brutaalste misdaden werden vergoelijkt en zelfs beloond.

Shikharam Chaudhary stierf in juni 2006 in het cachot van Chitwan National Park in Nepal. Hij was daar opgesloten omdat hij stropers geholpen zou hebben door de hoorn van een neushoorn in zijn tuin te verbergen. Die hoorn werd echter nooit gevonden en tot een formele inverdenkingstelling kwam het niet. Maar nadat hij de geest had gegeven, wees een autopsie wel uit dat hij stierf door zwaar geweld. De precieze doodsoorzaak werd omschreven als “buitensporige druk op achterkant en linkerzijde van de borstkas”, waardoor hij gestikt zou zijn.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • wilfried van hoof

  wilfried van hoof dat deze organisatie haar knuffels door kinderhandjes in china laat maken was al erg schokkend om te vernemen, nu dit er nog bovenop. Moraal : pas op voor al te fanatieke dierenbeschermingsorganisaties, de mens .... niet zo belangrijk

 • Christelle Vandermaelen

  Ik heb er geen problemen mee, de stropers gaan nog geweldadiger te werk dan die zogezegde "parkwachters"... Hopelijk werkt dit ter bescherming van de dieren want mensen zijn er nog veel te veel :)

 • RENE LENAERTS

  Stropers zijn ook geen doetjes; vraag dat maar aan de baas van het Virunga park. De oorlog winnen is het enige alternatief voor de beschermers van de dieren. En oorlog voeren kan je niet volgens "regeltjes".

 • Roland Verhoeven

  Dat is toch een publiek geheim! Komen onze journalisten daar nu pas achter? WWF, Amnesty International, Oxfam, Greenpeace, al die organisaties hangen aan elkaar van de schandaaltjes, zwarte rekeningen en misdaad. Maar als je dat aankaart ben je een slechte want "tegen de goede zaak".