Marokko eist doodstraf voor moordenaars van Scandinavische toeristen

Louisa Versterager Jespersen en Maren Ueland.
Facebook Louisa Versterager Jespersen en Maren Ueland.
Marokkaanse aanklagers hebben de doodstraf geëist tegen de drie hoofdverdachten van de moord op twee Scandinavische toeristen. De Deense studente Louisa Vesterager Jespersen (24) en de Noorse Maren Ueland (28) werden in december om het leven gebracht in het Atlasgebergte.

Twee van de hoofdverdachten hebben toegegeven dat ze de moorden pleegden in een afgelegen gebied. De derde man zou enkel gefilmd hebben. Aanklagers omschreven het trio als "bloeddorstige monsters" die de vrouwen zwaar toegetakeld hebben. Zo werden 23 verwondingen gevonden op het onthoofde lichaam van Jespersen.

Daders Rachid Afatti (L), Ouziad Younes (C) en Ejjoud Abdessamad (R).
AFP Daders Rachid Afatti (L), Ouziad Younes (C) en Ejjoud Abdessamad (R).

De autoriteiten willen 21 andere verdachten in de zaak achter de tralies krijgen. Ze eisen onder meer levenslang tegen een 33-jarige loodgieter. Die was meegegaan met de drie hoofdverdachten, maar vertrok voordat de moorden daadwerkelijk gepleegd werden. 

De daders komen met een busje aan in het gerechtsgebouw.
AFP De daders komen met een busje aan in het gerechtsgebouw.

De verdachten lieten zich volgens de autoriteiten inspireren door Islamitische Staat, maar zouden geen contact hebben met die terreurorganisatie. De jihadisten hebben de verantwoordelijkheid voor de dood van de vrouwen ook nooit opgeëist.

Jespersen werd uiteindelijk ook onthoofd.
RV Jespersen werd uiteindelijk ook onthoofd.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ludovic De Beuckeleer

    oog om oog tand om tand , zo staat het geschreven . ze wisten waar ze aan begonnen de moordenaars.

  • LAMPIAO Ganganseiro

    Ik snap die dames die zo iets ondernemen niet , dit is solliciteren om problemen en die hebben ze ook gekregen helaas game over .. sterkte aan de fam.