Marokko bouwt "hoogste toren van Afrika"

De “Mohammed VI-toren” wordt de derde wolkenkrabber in Marokko.
(c) Screenshot YouTube De “Mohammed VI-toren” wordt de derde wolkenkrabber in Marokko.
De werkzaamheden aan de bouw van de “Mohammed VI-toren”, die 250 meter hoog moet worden, zijn gestart. Met die afmeting wordt hij de grootste toren van Marokko en Afrika. De werf werd toevertrouwd aan een consortium van de Belgische groep Besix, het Chinese CRCCI en het Marokkaanse bedrijf TGCC. 

Sinds de aankondiging van het project in 2016, werden er al verschillende voorbereidende studies uitgevoerd. Dat meldt CEO van BMCE-bank Othman Benjelloun, voor wiens bank de toren wordt gebouwd. Het gebouw zal op de rechteroever van de Bouregeg-rivier in Salé komen te staan, en maar liefst 55 verdiepingen tellen. 

Volgens het voorlopige budget zou de bouw 367 miljoen euro kosten. Een datum waarop de toren officieel klaar zal zijn, werd nog niet gecommuniceerd. Besix en TGCC verklaarden wel dat hij in mei 2022 voltooid zou moeten zijn. Naast een luxehotel, zal het gebouw ook bestaan uit burelen, appartementen en een observatorium op de bovenste vier verdiepingen. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ANN LIMBOS

  Dient dienen toren om alle criminele Marokkanen die hier in Belgie zitten te huisvesten ?

 • werner cerisier

  Hoeveel betalen wij hierin?

 • marc werbrouck

  Geen geld voor de bevolking maar daar hebben ze geld voor!!!

 • marc van de poel

  Mooi gebouw. De torens van heden ten dage zijn wel een stuk mooier en fantasierijker dan een halve eeuw geleden. Al heeft "den Boerentoren" ook wel iets.

 • Jacques Pauwels

  Prestige project....groot deel vn de bevolking,leeft in armoede....