Marokkaanse marine schiet op boot met migranten: één dode, drie gewonden

Een schip van de Marokkaanse marine. (archieffoto)
AFP Een schip van de Marokkaanse marine. (archieffoto)
Op de Middellandse Zee heeft de Marokkaanse marine gisteren het vuur geopend op een boot met migranten die weigerde te gehoorzamen. Een Marokkaan van 22 kwam daarbij om. Drie mensen raakten gewond, een van hen verkeert in kritieke toestand.

De marine zegt in Marokkaanse wateren voor de kust van M'diq-Fnideg "gedwongen" geweest te zijn het vuur te openen op een 'go fast'. De krachtige motorboot werd bestuurd door een Spanjaard "die weigerde te gehoorzamen", zeggen de lokale autoriteiten.

Er waren 25 opvarenden, onder wie de Spaanse mensensmokkelaars, zegt een lokale ngo. Vier migranten raakten gewond. Eén van hen overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis, verduidelijkt een vertegenwoordiger van de lokale autoriteiten. "Ze waren niet zichtbaar", zegt de bron. 

De Spaanse bestuurder van de boot werd opgepakt. Er loopt een onderzoek. 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joachim Albert

  Ze waren verplicht te schieten omdat ze niet gehoorzaamden??? niet meer normaal... de chauffeur / bestuurder stopt niet en andere krijgt kogel in zijn hoofd.... het zal uw familie maar zijn

 • Dirk Bytebier

  Ze maken er daar geen problemen van niet Luisteren dan maar voelen , ze zullen mischien gaan nadenken dat ze beter blijven van waar ze komen

 • Eida Lam

  Gerry Cle, en dat komt dan van hun kant van de Middelandse Zee, hier krijgen we al stuiptrekkingen als we de woorden push back horen.

 • Jean-Pierre Ribot

  Marokaanse marine past internationale wetten toe; wie gaat er in fout; die smokkelaar. Soms krijg ik de indruk dat ngo’s aktief meewerken met die smokkelaars: beide, op hun eigen wijze, leven van die handel, den ene brutaal met de mensensmokkel, de andere, dank zij giften om die mensen op te halen.

 • Mi Janssens

  En niemand reageert of is aan het betogen hier in de straten van België voor het onrecht en geen advocaten die klaarstaan voor de rechten van de mens!! Maar pas op ruim hier even een slaapzak in het Maximilliaanpark op en heel België staat op zijn kop!